Što su vinski blogeri rekli o Brkićevim vinima:


Žilavku sam uvijek doživljavao kao „rebel“ sortu, karaktera kršnih konjanika na zagrijanom kamenu. E ova nije takva. Elegantna je, uglađena i nekako „civiliziranija“. A ono što mi se najviše sviđa je to da mi se žilavka konačno sviđa.

http://www.enogastrobrutal.com/

 Ljepota inače nije riječ kojom bi se ozbiljan deskriptor poslužio u pokušaju opisa vina. Meni savršeno odgovara doživljaju Brkićeve Žilavke.
Ljepota koja nije šminka, koja pokazuje dubinu i onu vrstu uravnoteženosti koja nastaje u vinogradu, mukotrpnim radom i smislom. 90. Harmonija.

http://vinopija.wordpress.com/

 Crveni Mjesečar, i prije nego što je počeo osvajati nepca ljubitelja Brkićevih vina, već je zauzeo kultni status. Jer, onaj tko se pohvali da je kušao Brkićevu crvenu inačicu Mjesečara, može pričati da je popio nektar iz jedne od tek 300 butelja, koliko ih je Josip pripravio od blatine.

http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/

 Istinski otmjeno vino i klasa za sebe

http://vinopija.wordpress.com/

 And now for something completely different… the Mjesečar .
Luna mi šalje inspiraciju da zaključim kako je sorta tek medij koji prenosi božansku prirodu nezahvalnim konzumentima, vinopijama. Prekompleksnu da bi ju mogao i želio shvatiti.
Koliko znam, svega nekih 1000 butelja ovog vina je napravljeno i prema tome se radi o jednoj od većih ezoterija u vinskom svijetu. No, Brkićeva vina govore o podneblju i još više o vinarenju. Niti ostala vina koja sam kušao nisu konfekcija već vrlo individualna posjetnica vrlo zanimljivog vinara.

http://vinopija.wordpress.com/

 No, što god pili nakon Limousine, vraćali smo se pričom na to nevjerojatno vino.

http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/

 Brkić je stvarno poseban. Divim se njegovoj hrabrosti da u takvom okruženju pravi takvo ekstravagantno vino, koje na prvi pogled, pogotovo ljudima koji nemaju dovoljno znanja, izgleda divljeg okusa i mirisa. Ali to je zapravo vino budućnosti, vjerujem da ima međunarodnu karijeru, ako bude izdržao, ako ga ne prožderu veliki.

Barbara Bribožič Leka

http://www.gracija.ba

 Poročnost kojoj bi se i vaš liječnik prepustio, onaj idealizirani mudri doktor koji zna uspostaviti ravnotežu organizma, koji je svjestan da svaka radnja ima i drugu stranu vage. E taj bi pio ovakvo vino. 92
Otvoreno 30.09.2012. Bio je to dobar dan.

http://vinopija.wordpress.com/

 posebno i svoje. prenijelo mi divnu poruku…
divno je biti i ostati svoj u svijetu kopija,kalkulacija,prigušenih snova i poluživota. Zasigurno se nećete svidjeti cijelome svijetu i vrlo često ćete biti neshvaćeni u svojoj jedinstvenosti,al ne dozvolite da vas to omete.Samo hrabro naprijed..korak po korak,gutljaj po gutljaj…do ZVIJEZDA
Od srca vam želim da,kad za to dođe vrijeme,okusite mjesečinu…crvene boje

Kad nekom poklonim njegovo vino onda taj neko mora znati da je poprilicno poseban
Priznam,igram na sigurno ;)

http://cipelicelutalice.blogspot.com

 Iako ovo sve zvuči pomalo ezoterično, Josip Brkić upravo primenom biodinamike uspeva da iz hercegovačkog „teroara“ izvuče ono najbolje i najautentičnije. I logično, uzgaja dve autohtone sorte - žilavku i blatinu.
Iako uzgaja samo dve sorte, tehnologija koju koristi omogućava mu da od iste sorte dobije sasvim različita vina! Tako i počinje ova vinska priča gospodina Brkića,

http://www.vino.rs

 Mjesečar Žilavka (Podrumi Brkić, berba 2008 ... ovo boca je bila zvijezda večeri, jer smo svi nekako isčekivali da je probamo i da vidimo kvalitet.... hmmmmm, ne znam kako da kažem, ali po prvi put sam uvidio da je svaki gutljaj vrijedio svake uložene marke u ovu bocu. Iskreno, već nakon sipanja u čaše i prvog gutljaja, nastala je tišina u sobi, iako je Patricia Barber dolazila s zvučnika, pa onda u nevjerici jos jedan gutljaj i onda priča u superlativima.

 

http://bihaudiofil.freeforums.org