Podrum

 


Berba je poseban događaj, rađanje, početak stvaranja nečeg novog.



Naši vinogradi su u blizini podruma, što je jako bitno da grožđe od trenutka kad ga odvojimo od majke, loze, što prije dođe u podrum.

 

 


Podrum je čarobno mjesto, mjesto gdje se rađa novi život.


 

Mi u grožđu, a kasnije i u vinu želimo sačuvati što više tih prirodnih komponenti koje se i nalaze u njima.

 

Ne želimo im ništa oduzimati.

 

 

 

Koliko je god to moguće, koristimo prirodni pad da bi izbjegli pumpe, muljamo grožđe na gumenim valjcima da bi izbjegli oštećenja peteljke i sjemenki, a u nekim vinima skidamo ručno bobicu po bobicu.

Većinu vina ne filtriramo, jer je i kasniji talog koji će se pojaviti, potvrda prirodnosti.

Sumpor koristimo samo u nuždi i njegova količina je višestruko manja nego u konvencionalnoj proizvodnji.

 

 

 


Kada kušaju naša vina, većina ljudi kažu da do tada nisu  znali da žilavka ili blatina mogu imati takve osobine.